Kundeweb gir deg en god oversikt. Du kan se alle dine eller dine klienters inkassosaker; fremdrift i sak, tilhørende historikk og dokumenter.

Først må du opprette en bruker, les mer om det her.

• Dashboard; Her vil du se dine oppgaver, der vi krever en handling for å komme videre i en sak. Bruk gjerne filter-funksjon for å sortere hva vi krever tilbakemelding på, feks adresse er mangelfull på debitor. Dersom du har flere kreditorer, velger du først dette (oppe til høyre i bildet).

Du får også se oversikt på antall saker, utestående, etc.

• Klienter, dersom du har flere selskaper/kunder i din portefølje ser du din oversikt her.

1. Klikk på navnet, deretter klikk på endre innstillinger og se/endre detaljer. Du kan endre opplysninger som primær epost, konto nr. etc.

2. Klikk på Pil valg til høyre og du kan invitere denne kunden til å få en egen innlogging till kundeweb (de mottar da en egen e-post fra Kravia med innloggingsinfo til sitt selskap) eller opprett ny sak.

• Debitor; søk på kunder (skyldner); her kan du endre opplysninger som adresse, legge til ny epost og telefon nr.

• Faktura

Bruk av filter-funksjon;

Filtrer Kreditor; her velger du hvilket selskap/klient du vil se, dersom du har flere klienter/selskaper kan du velger flere samtidig, skriv inn navn og klikk deretter på selskap. Klikk ferdig når du har valgt selskap(er).

Status; her kan du velge hva type saker du vil se feks. rettslig tiltak eller kun avsluttede saker, huk av og lagre filter.

Kun Aktiv, benyttes for å se alle dine pågående saker.

*Bruk gjerne søkefeltet: "søk etter noe..." søk på kundenavn, fakturanummer eller saksnummer.

Deretter kan du klikke på kunde-navnet og mer info vises i et nytt vindu.

Du kan feks. laste opp fakturakopi

Legge inn direkte betaling

Skrive kommentar (legg til notat).

• Du kan starte, pause eller trekke en sak.

*Klient kan i det løpende avtaleforholdet omkostningsfritt kreditere og tilbakekalle feilsendte purre- og inkassosaker innen 14 dager etter sendt betalingsoppfordring. (Eventuelle påførte rettsgebyr faktureres oppdragsgiver. se pkt. 4.7 for vilkår).

• Utbetaling: her kan du se alle overføringer til ditt selskap eller din klient på vegne av Kravias løsningsgrad i en sak ( del- innbetalinger eller fullt oppgjør i en sak). Det vises dato for utbetaling og sum. Ved å klikke på selskapsnavn vil mer info om beløpet vises; kreditor/klient, debitoren det gjelder, fakturanummer samt bokføring og tilhørende oppgjørsbrev.

---

• Importer: her kan du importere enten excel eller CSV- fil til vår web og "mappe" de ulike kategoriene, for så å starte en inkassosak. Kriteriet for en korrekt overføring er at er at du har utfylt alle obligatoriske data: i øverste rad i ditt dokument: kreditor, kundes navn, adresse og postnr. (samt orgnr. dersom bedrift). fakturanr. faktura dato, forfallsdato og beløp, i tillegg til inkassovarsel dato og forfall (dersom du har sendt dette). Ta gjerne kontakt på chat ved første gangs-registering, så hjelper vi deg i gang.

• Exporter: her kan du lage deg selv en fullstendig oversikt, feks. ønsker du å se alle avsluttede saker i 2020?

1. Velg klient/selskap,

2. Velg kriterier (feks. avsluttet).

3. Velg dato fra-til, og år.

4. Tilslutt velger du hvilke data; huk av alle.

5. Og velg filtype, navngi dokumentet og eksporter.

• Ny sak:

1. Her velger du om du vil opprette en faktura eller registrere inkassosak.

2. Velg hvilket selskap som kravet skal utstedtes fra.

3. Fyll ut kundeinformasjon, søk etter kunde. Finner du kunde fra utvalget, klikker du på denne, eller velg "Legg til ny kunde manuelt". Fyll inn ny kontaktinformasjon. Velg om kravet er mot privatperson eller bedrift.

4. Klikk på "neste". Fyll inn felt merket med * og last opp fakturakopi. Klikk send og saken er aktiv.

*Gjør oppmerksom på at det er opprinnelig sum (eks. 1200.05,-) på original faktura som må føres opp, altså ikke summen som har steget dersom du selv har purret og dermed påført eventuelle purregebyr).

---

• Innstillinger: Her finner du ulike under-kategorier:

Konto: Din bedrifts navn og org.nr samt adresse (dette kan endres av deg om nødvendig feks. ved navnebytte, flytting ol).

Legg til kreditor: Skru på integrasjon (dersom du er satt opp med rettigheter til dette).

Legg til en nytt selskap/klient;

Velg ditt regnskapssystem. -velg ditt system; feks Annet (dersom du ikke har integrasjon)

Bruk Pil for å komme videre, evt gå tilbake å gjøre endringer.

Fyll inn informasjon om selskapet,

Velg ønsket type oppfølgning.

Fyll inn betalingsdetaljer/oppgjørsinnstillinger

Se over detaljer og bekreft (se detaljerte veiledninger for bruk av ulike integrasjoner i vårt artikkelregister).

Bruker: legg til flere brukere som skal ha tilgang til kundeweb. *Merk at når de er lagt til må de selv opprette bruker; register deg og lage et passord.

Vilkår: ved bruk av våre tjenester aksepteres vilkår- du finner alltid oppdaterte vilkår under denne fanen.

• Velg engelsk eller norsk språk

• FAQ, vår hjelpesenter der du finner mange artikler